Vizitka

Distrikt 1912
RI klubska številka: 76063

Rotarijski klub Solkan – Siliganum
Cesta IX.korpusa 35,
SI-5250, Solkan, Slovenija

Srečanja: vsak torek ob 20:00 uri
Meetings: Tuesday at 2000 Hours
Incontri: il martedì alle ore 20.00

info@siliganum.si

IntranetArctur
natisni

"Ohranimo otrokom dom"

datum: 11.05.2007

Trije Rotary klubi Goriškega prostora smo se odločili za skupno akcijo in pomoč novogoriški družini Močnik pod geslom:

"Ohranimo otrokom dom!"

V mesecu aprilu je namreč po možganski kapi umrla 37-letna mama Alenka Močnik in pustila tri mladoletne otroke, 13-letnega osnovnošolca in še ne šestletni dvojčici. Krutost usode je tudi v tem, da je Alenkin mož v letošnjem letu izgubil že očeta in mater.

Ker sta pred nekaj leti rešila svoje stanovanjsko vprašanje tako, da sta šla v nakup, sta seveda družinski proračun krepko obremenila s krediti.
Danes ostaja mož Bogdan sam s tremi mladoletnimi otroci in vsemi kreditnimi obveznostmi, ob tem, da sam nima velikih osebnih dohodkov, saj je zaposlen kot voznik v tehničnih službah Hit-a.

Člani Rotary klubov smo ocenili, da smo Slovenci res ponosen narod, istočasno tudi skromen in nerad priznava javnosti težko in nezavidljivo situacijo, v kateri se lahko v kruti življenski usodi znajdejo vsi. Odločili smo se, da bomo sprožili akcijo z namenom, da družini, predvsem pa otrokom ohranimo dom. Radi bi namreč skozi akcijo, ki jo podpirajo tudi Primorske novice in drugi lokalni mediji, zbrali dovolj sredstev, da se poskuša odplačati najete kredite.

Akcija bo potekala najmanj mesec dni, v ta namen je pri Hypo Alpe Adria Bank, PE Nova Gorica odprt namenski transakcijski račun (TRR 33000-0001887029), na katerega lahko tako posamezniki kot fizične osebe in pravne osebe nakažejo svoje prispevke za nesrečno družino.
Na vas se obračamo s to vlogo ali prošnjo, da tej akciji posvetite nekaj trenutkov pozornosti in posluha ter se v okviru vaših možnosti odločite in prispevate denarna sredstva za človekoljuben in human namen otrokom družine Močnik ohraniti dom v katerem trenutno bivajo.

Zahvaljujemo se vam v naprej in lepo pozdravljamo.

Nova Gorica, 11. maja 2007

Rotarijski klub Solkan - Siliganum
Pavel Gentilini Komel
predsednik