Vizitka

Distrikt 1912
RI klubska številka: 76063

Rotarijski klub Solkan – Siliganum
Cesta IX.korpusa 35,
SI-5250, Solkan, Slovenija

Srečanja: vsak torek ob 20:00 uri
Meetings: Tuesday at 2000 Hours
Incontri: il martedì alle ore 20.00

info@siliganum.si

IntranetArctur
natisni

zanimivosti

Solkanski most
V svetu so znani mostovi na reki Kwai na Tajskem, v Benetkah Most vzdihljajev in Rialto. V Solkanu pa imamo najimenitnejši kamniti železniški most. Ima največji lok iz obdelanega kamna na svetu, predstavlja vrhunec znanja v mostovni gradnji in gradbenem inženirstvu na začetku 20. stoletja.
več...
Sveta gora
Sveta gora oz. Skalnica je 682 m visok hrib, ki se vzpenja nad Goriško ravnico in z mogočno baziliko na svojem vrhu kraljuje nad Novo Gorico.
več...
Vila Bartolomei
Vila Bartolomei je nastala pod vplivom meščanske kulture v bližnji Gorici.
več...
Palač
Stara graščina, domačinom poznana kot dvorec Palač, je bila zgrajena v drugi polovici 17. stoletja ob današnji Soški cesti. S svojo velikostjo, impozantnim pročeljem, slikovitimi stolpi ter starimi, mogočnimi cipresami, ki so krasile grajski park, je dajala Solkanu poseben pečat in romantičen pridih.
več...
Cerkev Sv. Štefana
Postavljena je nekoliko v pobočje nad glavnim trgom ob cesti in predstavlja središče nekdaj ovalno oblikovanega tabora. Pred glavno fasado se na nizkem platoju danes razvija Plenčičev trg.
več...
Cerkev Sv. Valentina
Po arhivskih virih naj bi bila cerkev iz 14. stoletja.
več...
Spomenik NOB
Spomenik padlim v 2. svetovni vojni se nahaja ob glavni vpadnici (iz smeri proti Soški dolini na desni strani) ob cesti IX. Korpusa v parkovno urejenem prostoru.
več...
Vojaško pokopališče
Vojaško pokopališče iz prve svetovne vojne v Solkanu je le eno izmed mnogih v Posočju, ki opozarjajo na posledice nesmiselne morije. Postavljeno je na levem bregu reke Soče, tik zraven železniške proge.
več...
Vir
V glavnem sposojeno drugje in od drugih...
več...