Vizitka

Distrikt 1912
RI klubska številka: 76063

Rotarijski klub Solkan – Siliganum
Cesta IX.korpusa 35,
SI-5250, Solkan, Slovenija

Srečanja: vsak torek ob 20:00 uri
Meetings: Tuesday at 2000 Hours
Incontri: il martedì alle ore 20.00

info@siliganum.si

IntranetArctur
natisni

Dobrodelna gledališka predstava "Skrivni strahovi na javnih krajih"

datum: 22.10.2008

"Rotary klub Solkan – Siliganum je vstopil v rotarijsko družino maja 2007. Simbol našega kluba je solkanski most, ki kaže na povezavo, prijateljstvo, razumevanje in sprejemanje različnega. To so tudi vrednote rotarijcev, dobromislečih ljudi, ki s svojim prijateljevanjem in delovanjem izpolnjujejo glavno načelo in smisel rotarijskega gibanja, to je pomoč ljudem v stiski.

V socialnem programu našega klubaje tudi letos pomoč invalidnim otrokom bolnišnice v Stari Gori. Ponosni smo, da lahko naš klub pomaga tem otrokom, ki zaradi bolezni potrebujejo veliko pozornosti, nege in skrbi za zdravljenje ter s tem lajšanje bolezenskih težav. Z zbranimi sredstvi bomo kupili medicinski aparat, ki je namenjen neinvazivnemu čiščenju dihalnih poti ter pomoči pri izkašljevanju tistih otrok, ki se sami ne morejo odkašljati.

Počaščeni smo, da lahko v sodelovanju s SNG Nova Gorica organiziramo tak kulturni dogodek, kot je igra »Skrivni strahovi na javnih krajih«, delo avtorja Alana Ayckbourna in režiserke Ivane Djilas.

V čast in veselje nam je, da lahko tako pomemben dogodek delimo z vami in ostalimi rotarijskimi prijatelji. S tem, ko ste nam posvetili nekaj trenutkov vaše pozornosti, ste še najbolj pomagali tistim, ki našo pomoč potrebujejo – invalidnim otrokom iz bolnišnice v Stari Gori."

Silvan Saksida,
predsednik RC Solkan - Siliganum
Nova Gorica, 22.10.2008
.........................................................................

Dan po dogodku, ko se sestavljajo koščki celotne zgodbe, lahko zapišemo le, da je dogodek v celoti uspel. 2008_10_22-Dobrodelna predstava-1
Zahvala gre vsem darovalcem, občinstvu. Velika hvala igralskemu ansamblu, vodstvo SNG Nova Gorica in ostalmu osebju SNG Nova Gorica.


2008_10_22-Dobrodelna predstava-2Skupaj nam je uspelo, naročili bomo medicinski aparat z upanjem, da bo dobava aparata do konca meseca novembra.
Miklavž naj otrokom prinese lepše trenutke ob premagovanju njihovih bolezni.

2008_10_22-Dobrodelna predstava-3
O koncu akcije vas bomo obveščali...