Vizitka

Distrikt 1912
RI klubska številka: 76063

Rotarijski klub Solkan – Siliganum
Cesta IX.korpusa 35,
SI-5250, Solkan, Slovenija

Srečanja: vsak torek ob 20:00 uri
Meetings: Tuesday at 2000 Hours
Incontri: il martedì alle ore 20.00

info@siliganum.si

IntranetArctur
natisni

Interclub: martinovanje v Brdih

datum: 14.11.2014

Rotarijski klub Solkan – Siliganum je v petek, 14.11.2014, v kleti Brda na Dobrovem izvedel že tradicionalno rotarijsko martinovanje.

Dogodek lahko označimo kot interclub; tj. rotarijsko srečanje goriških in italijanskih klubov. V prijetnem vzdušju in simpatičnem druženju smo se prepustili vodenju po zgodovini Brd in po prostorih kleti Brda. V izjemno akustični kleti so nam zapeli pevci Briškega noneta, ki so prišli mimo med svojim tradicionalnim obhodom po Brdih. Še predno smo zavili v klet, so za kulturni program poskrbeli glasbeniki - Orffova skupina OŠ Dobrovo, ki nam je pod vodstvom glasbene pedagoginje Valentine Bevčar Stanič pričarala lepe in prijetne glasbene trenutke. S petjem in ob spremljavi tolkal, godal in brenkal so svoje znanje in skupni nastop prikazali učenci OŠ, od drugega do devetega razreda.

V dobrodelne namene smo izvedli srečelov in z zbranimi sredstvi razveselili ravnateljico OŠ Dobrovo Vesno Filej, ki bo poskrbela, da bo denar prišel v prave roke. Zbrana sredstva smo namenili kot pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin, varovancem OŠ Dobrovo.

Ob tradicionalnih kulinaričnih dobrotah, mladem vinu in dobri družbi smo se ponovno izkazali kot dobri gostitelji in organizatorji. Večer smo zaključili zgodaj naslednjega dne.

Foto: Dušan Černe

001 Doborodošlica za udeležence- kruh in pršut002 Skupinska med predstavo003 Orffova skupina004 Solistke Orffove skupine005 Predavanje o vinu in Brdih pred ogledom kleti006 Nastop Briškega noneta v kleti007 Odpiranje soda, krst 1008 Mošt je postal vino, krst 2009 dobordelni srečelov