Vizitka

Distrikt 1912
RI klubska številka: 76063

Rotarijski klub Solkan – Siliganum
Cesta IX.korpusa 35,
SI-5250, Solkan, Slovenija

Srečanja: vsak torek ob 20:00 uri
Meetings: Tuesday at 2000 Hours
Incontri: il martedì alle ore 20.00

info@siliganum.si

IntranetArctur
natisni

Pozdrav novemu klubu

Pozdrav novemu klubuZ ustanovitvijo novega kluba v Solkanu se bo rotarijska družina v Sloveniji povečala na 33 klubov. Število rotarijcev v naši državi se bo povzpelo proti devetsto članom. S tem bo narejen še en korak na naši poti k samostojnemu slovenskemu distriktu.

Slovenci smo se dokaj hitro spoznali s človekoljubnimi idejami rotarijstva in se prikjučili svetovnemu gibanju zaradi njihovega uresničevanja. Komaj četrt stoletja po ustanovitvi prvega kluba v Chicagu je bil ustanovljen prvi klub pri nas in sicer v Mariboru. Po začetku druge svetovne vojne je rotarijstvo na Slovenskem zamrlo za skoraj petdeset let. Šele konec leta 1990 je bil v Ljubljani ustanovljen in v Rotary International sprejet prvi slovenski povojni klub.

Dandanes se rotarijstvo pri nas hitro širi in krepi. To dokazujejo številni uspešni dobrodelni projekti naših klubov, ki so namenjeni ljudem v stiski, potrebnim pomoči. Dobrodelni plesi, avkcije umetniških predmetov, kulturne prireditve, koncerti, dobrodelna družabna in kulinarična srečanja špargljada, salamijada, itd.) ter športna tekmovanja rotarijcev in povabljenih gostov (golf, smučanje, itd.) in še desetine drobnih aktivnosti, s pomočjo katerih se pridobivajo sredstva za pomoč in donacije v obliki štipendij, denarnih in materialnih pomoči revnim družinam za izboljšanje njihovih življenjskih, stanovanjskih ali zdravstvenih razmer, pomoč otrokom pri učenju ali rehabilitaciji, pomoč zdravstvenim ustanovam pri nabavi dragih diagnostičnih naprav in tako dalje.

Vse to rotarijsko delovanje ne bi bilo mogoče brez predanih dobro mislečih ljudi, ki se v klubih srečujejo in gradijo prijateljstvo med seboj zato , da ga potem lahko delijo tudi z drugimi ljudmi okoli sebe, v svoji okolici in po vsem svetu. Pomembno je prispevati po svojih močeh in znanju z različnih poklicnih področij in pomembno je znati prispevek podeliti z drugimi, ki so pomoči potrebni. Prepričan sem, da bo vam, članom rotarijskega kluba Solkan-Siliganum to uspelo v polnimeri.

Na koncu želim vsem novim rotarijcem v klubu Solkanu-Siliganum veliko uspešnih dobrodelnih projektov, čvrstih prijateljskih odnosov ter prijetnega druženja, botrskemu klubu iz Nove Gorice pa iskrene čestitke za njihov prispevek k ustanovitvi novega kluba in v nadaljevanju samostojnega slovenskega distrikta.

Anton Končnik
Asistent guvernerja
D1910