Vizitka

Distrikt 1912
RI klubska številka: 76063

Rotarijski klub Solkan – Siliganum
Cesta IX.korpusa 35,
SI-5250, Solkan, Slovenija

Srečanja: vsak torek ob 20:00 uri
Meetings: Tuesday at 2000 Hours
Incontri: il martedì alle ore 20.00

info@siliganum.si

IntranetArctur
natisni

Beseda botra

Beseda botraV veliko čast in veselje mi je, da lahko kot predsednik botrskega RC Nova Gorica in tudi kot boter osebno, v imenu vseh članov kluba, čestitam novoustanovljenemu Rotary klubu Solkan – Siliganum ob začetku delovanja na področju mednarodne rotarijske organizacije RI.

Rotary klub Solkan je svojemu naslovu dodal še ime Siliganum, s katerim se je kraj prvič omenjal v pisanih virih leta 1001. Tudi tisočletna zgodovina kraja Solkan, ki je naravno stičišče med Soško in Vipavsko dolino ter Krasom, obvezuje novoustanovljeni klub, da z rotarijsko mislijo prodre v kraje Soške doline in Brd.

Posebna naloga novega kluba je, da ustvari prijateljske odnose z rotarijci onkraj naše zahodne meje, z italijanskimi rotarijskimi prijatelji in z rotarijci iz vrst slovenske skupnosti.

Solkanski Rotary klub je po vrsti že drugi, ki ga ustanavljajo ustanovni člani RC Nova Gorica. Njim gre zahvala za širitev rotarijske misli in delovanja na območju Primorske.

Kot boter in kot predsednik botrskega kluba sem prepričan, da bodo člani uspešno širili rotarijstvo in opravljali temeljne in plemenite naloge rotarijcev vsega sveta, nuditi pomoč potrebnim.

Josip Pavlić
Predsednik RC Nova Gorica in
boter RK Solkan - Siliganum